Dekorativna rasveta

Dekorativna rasveta: 7 korisnih saveta

U svakom projektu, bez obzira da li je u pitanju kućni projekat ili nešto veće, uvek se pored kreativnih dizajnerskih rešenja uvode dekorativna rasveta i funkcionalni nivoi osvetljenosti i, to: ambijentalno osvetljenje, radno osvetljenje i akcentno osvetljenje. Sve to kako bi scenario opremanja bio harizmatičniji i obezbedio maksimalnu vizuelnu udobnost.

Svaki nivo svetlosti igra osnovnu ulogu u kontekstu dizajna osvetljenja kreiranog u prostorijama doma kojim se bavite, posebno akcentno osvetljenje, dizajnirano da naglasi arhitektonske detalje i elemente dekoracije u dizajnu enterijera.

U ovom članku ćemo vam dati nekoliko strateških saveta za odabir i najbolje korišćenje lampi za akcentno osvetljenje i, kao rezultat, pokušati da vam pomognemo da stvorite jedinstvenu atmosferu.

7 korisnih saveta kako dekorativna rasveta može da vam pomogne u stvaranju savršene atmosfere

Kako biste postigli tehnički potpun i estetski zadovoljavajući dizajn, navešćemo 7 ključnih saveta za najbolju upotrebu dekorativne rasvete. ono što želite da vidite

1. Osvetlite samo ono što želite da se vidi

Dekorativno osvetljenje, ako je dobro postavljeno, ima moć da istakne nameštaj i detalje nameštaja koji inače ne bi imali istaknutu ulogu u očima posmatrača.

Uverite se da osvetljavate samo one elemente koje želite da naglasite, stoga vodite računa da pažljivo postavite svaku lampu, na najprikladnijoj tački.

2. Uvedite podne lampe u svoj projekat

Da biste proširili dozu funkcionalnog svetla i istovremeno uveli dodatne elemente nameštaja, preporučujemo da odaberete podne lampe za vaš projekat dekorativnog osvetljenja.

Podne lampe su idealne za davanje odličnog osvetljenja uz stolice, fotelje za čitanje i sofe. Ovi modeli su u stanju da dodaju dekorativni dodir nameštaju u celini.

Na primer, podna lampa LUMINA, izvor svetlosti odlične funkcionalnosti, sposobna je da unese usmerenu i ujednačenu osvetljenost u odabranim tačkama interesovanja.

LUMINA podna lampa

3. Koristite izvore pozadinskog osvetljenja

Savršenstvo vašeg projekta leži u obraćanju pažnje na detalje. Dajte odgovarajuću važnost čak i najskrivenijim uglovima sobe.

Da li želite da osvetlite police, police za knjige i vitrine? U ovom slučaju, bilo bi preporučljivo koristiti izvore pozadinskog osvetljenja, kao što su naprimer zidne lampe. Efekat ovog izvora svetlosti uvek obezbeđuje vizuelnu udobnost i funkcionalnost, jer jasno ističe čak i najskrivenija mesta. Naš predlog su LED zidne lampe MIGUEL.

Led zine lampe MIGUEL
LED zidne Lampe MIGUEL

4. Odlučite se za svetla različitih boja

Dekorativna rasveta se ne koristi samo u vizuelne svrhe. Ukoliko se koristi na pravi način, dekorativna rasveta može učiniti auru cele kuće energičnijom i živahnijom.

Svetlost može uticati na našu emocionalnu sferu i našu čulnu percepciju. Iz tog razloga predlažemo da odaberete akcentna svetla različitih boja, prateći vaš osećaj i sopstveni ukus. Lični prostor mora biti osvetljen u skladu sa vašim životnim stilom i načinom na koji koristite svaki deo kuće, odnosno stana.

5. Izaberite stone lampe za maksimalnu estetiku i funkcionalnost

Uvođenje stonih lampi omogućiće vam da dodate notu dekora kompleksu dizajna enterijera i istovremeno dodate osvetljenost određenim delovima sobe isticanjem detalja i predmeta.

Stone lampe čine atmosferu prijatnijom i povoljnijom čak i za različite aktivnosti, kao što su čitanje i učenje u nekim slučajevima, na primer.

Usmereno osvetljenje lampi će koncentrisati pogled posmatrača na određene tačke okruženja bez naprezanja oka, što zaista garantuje maksimalnu udobnost i vidljivost.

Stona lampa MADISON

6. Koristite energetski efikasnu LED rasvetu

Upotreba energetski efikasne LED rasvete može biti izuzetno korisna, ako planirate da smanjite troškove električne energije. Korišćenje LED rasvete kao dekorativnih svetala može se smatrati validnom alternativom energetski efikasnim svetlima.

Ovo ne podrazumeva niži tehničko-estetski doprinos; zaista, uštedećete na troškovima instalacije, održavanja i potrošnje, a sa druge strane dobićete u vizuelnom i dekorativnom smislu.

LED Dekorativna rasveta
Dekorativna rasveta: LED lampe serije FRANKLIN

7. Spot lampe kao dekorativna rasveta

Kada govorimo o akcentnom osvetljenju, mislimo na usmerenu i lako podesivu osvetljenost. Spot lampe ispunjavaju ove karakteristike, zato ih treba uvesti u svoj dizajn.

Pored toga što zahtevaju vrlo malo održavanja, ugradne spot lampe obezbeđuju odličnu vidljivost s obzirom na koncentraciju jakog i ujednačenog svetla u dobro definisanim oblastima.

Spot lampa LEON ugrađena na plafon
Spot lampa LEON

Dekorativna rasveta – finalni dodir svetlosti

Uvođenje odgovarajućih rešenja dekorativne rasvete u vaš projekat daće novu sliku svakoj prostoriji u vašem domu i upotpuniće kompleks dizajna koji želite da postignete.

Bez dekorativne rasvete, svakoj sobi bi nedostajale idealne funkcionalne i estetske svetlosne tačke koje bi privukle više pažnje detaljima koji čine kompoziciju nameštaja jedinstvenom.

Sledite naš savet i izaberite TRIO Lighting lampe dizajnirane tako da upotpunjuju svaki prostor. Dobićete konačan rezultat odličnog vizuelnog uticaja sa jakim tehničkim i funkcionalnim sadržajem!

Korpa
Scroll to Top