Visilice

Visilice – Moderna rasveta koja je uvek u trendu

Vislice su nekada, a i sada, trend u dekorativnoj rasveti. Ne razmišljamo mnogo o njima, osim kada želimo da preuredimo prostor.

Da li želite da ulepšate sobu u svom domu?

U tom slučaju, mogli biste se potruditi da ofarbate zidove ilii izdvojite novac i potpuno preuredite prostoriju. Sve to traži dosta vremena, ali ako želite jednostavnu, ekonomičnu promenu, koja će u trenutku promeniti fokus na prostoriji, imamo bolju ideju – postavite visilicu!

Moderne visilice su vrsta rasvete koja se montira na plafon. Ovaj tip rasvete je popularan zbog elegantnog izgleda i mogućnosti da istakne određeni deo prostorije. Moderne visilice se mogu izraditi od različitih materijala, uključujući staklo, metal, drvo i plastiku, a dizajn je raznolik i prilagođen različitim ukusima i stilovima.

Kako odabrati odgovarajuću visilicu za svoj dom?

Moderne i savremene visilice mogu da transformišu svaki prostor, od ulaznog prostora, dnevne sobe ili trpezarije. Elegantna visilica služi kao fokusna tačka prostorije, istovremeno pružajući preko potrebno osvetljenje u često korišćenim delovima vašeg doma. Danas ćete na tržištu pronaći različite vrste visilica, raznovrsnog dizajna i materijala,  kako bi se uklopile u različite savremene dekore.

Najpre da vidimo šta znači moderna visilica?

Moderne visilice obično imaju čiste linije, minimalne i skulpturalne forme i ograničene palete materijala. Moderna visilica je zapravo elemenat poput nakita – daje blistav akcenat, koji spaja i oplemenjuje unutrašnji dekor.

Odabir moderne visilice ne mora biti komplikovan. Prvo, procenite razmere vašeg prostora. Koliko su visoki plafoni? Koliki je prostor u celini? Prostori dvostruke visine, kao što je u kućama ulazno stepenište, mogu da podrže veće i dramatičnije visilice, dok prostori niže visine zahtevaju prigušenije i manje glomazne oblike. Takođe razmotrite stil enterijera vašeg prostora ili svoje težnje da ga uredite u bliskoj budućnosti.

Najbolja moderna viseća rasveta nudi niz funkcija kojim poboljšava kvalitet vašeg svakodnevnog života u kući ili poslovnom prostoru. Poželećete visilicu koja adekvatno služi prostoru koji mu je potreban za osvetljenje, a da ga ne preopterećuje.

Kakve vrste visilica možete pronaći na tržištu:

Funkcionalne visilice

Visilice koje pružaju osnovno osvetljenje prostoriji. Mogu se koristiti u raznim prostorijama, uključujući spavaću, dnevnu sobu ili trpezariju.

Estetske viselice

Visilice mogu biti i elegantan dodatak dizajnu interijera. Mogu se koristiti za naglašavanje određenog dela prostorije, kao što su trpezarisjki sto, kuhinjski pult ili kamin.

Visilice sa više grla

Ako je potrebno da visilica obezbedi dosta svetlosti, onda je ovo odlična opcija. Multi-light visilice su, kao što im ime kaže, visilice sa nekoliko pojedinačnih izvora svetlosti. Klasičan primer je luster. Međutim, ako je vaš ukus moderniji, postoje i druge opcije koje možete odabrati u formi visilice. Od avangardnih oblika, do minimalističkog dizajna, sigurni smo da ćete pronaći onu koja odgovara vašem stilu!

Visilice sa abažurom

Visilice sa abažurom izgledaju kao viseće lampe. To je zato što je telo visilice okruženo abažurom, nalik na lampu. Abažur može biti napravljen od tkanine ili nekog drugog materijala, poput metala ili stakla.

Popularni kod minimalista – visilice i abažuri su jednostavni i elegantni. Ponekad ćete videti i visilice sa više zasebnih abažura, grupisanih tako da stvore moderan dizajn – instalacije. Ako vam je potrebna rasvetna visilica, koja će lako funkcionisati sa ostatkom vaše sobe, visilica sa abažurom ili više njih, može biti dobra opcija za vas.

Ako tražite rasvetu koja će značajno da ulepša prostor, ne tražite dalje. Visilice upravo imaju takav efekat. Mogu da bude sa i bez abažura i koriste se za naglašavanje određenog dela prostorije, ponajviše dnevnu sobu, trpezarijski sto ili kamin.

Prilikom odabira visilica, važno je uzeti u obzir sledeće:

  • Veličina prostorije: kao što smo već napomenuli, važno je da odaberite visilicu koja je odgovarajuće veličine za prostoriju. Najbolje je da procenite sami dimenzije, jer i to dosta zavisi od vašeg ličnog uskusa, ali vodite računa i da dobijete adekvatno osvetljenje, ni prejako, ali ni slabo, mada sada imate i opciju visilica kod kojih možete podešavati jačinu svetla.
  • Dizajn prostorije: Odaberite visilice koje se uklapaju u dizajn prostorije. Sada postoji široka paleta visilica na tržištu, tako da možete pronaći viselice koje će odgovarati stilu vašeg doma. U tom slučaju vaša prostorija, zahvljajući njoj, može da dobije moderan izgled, jer visilice zaista imaju tu moć, samo ako je stilski uklapate kako treba.
  • Napajanje: Odaberite viselice koje su kompatibilne s vašim električnim sistemom. Moderne viselice mogu zahtevati poseban kabel ili adapter, obratite pažnju na taj deo pri samoj kupovini.

Evo nekoliko ideja kada je reč o dizajnu enterijera i odabiru visilice:

  • Koristite odgovarajući stil viselice, kako bi ste naglasili određeni deo prostorije. Npr: trpezarija i trpezariski sto su idealani za linerane visilice, kao i one sa više grla, jer upotpunjuju i ističu sam prostor oko njega i zaista može impozantno da izgleda celokupan enetrijer, upotpunjen adekvatnom visilicom.
  • U većim prostrijama možete da koristite viselice sa dugim lancima ili kablima, što će se postebno istaći u takvom prostoru i efekat može da bude sjajan.
  • Ako želite luksuz i eleganciju, možete koristiti viselice od kristala ili stakla, bilo da su manje ili veće, takav stil je odraz elegancije u svakoj prostoriji.

Visilice su svestran i elegantan način osvjetljavanja vašeg doma. Uz malo planiranja, možete pronaći savršene visilice za vaš dom. Našu ponudu čine TRIO Lighting lampe svih vrsta, kao i visilica. Trio Lighting je jedan od vodećih i najpoznatijih nemačkih proizvođača LED lampi i rasvetnih proizvoda, sa tradicijom dugom preko 30 godina. Njihov asortiman čine lampe modernog dizajna, koje će Vas oduševiti svojim izgledom i kvalitetom i sigurni smo da ćete kod nas pronaći visilicu za svoj dom ili poslovni prostor.

Korpa
Scroll to Top